Zone în Dubai+Hoteluri

De fiecare dată când plecăm în vacanță ne interesează să ne alegem hotelul în funcție de zona în care este amplasat și nevoile pe care le avem. Așa că dacă sunteți pe punctul de a planifica o excursie în Dubai și vă întrebați care sunt “cele mai bune zone pentru a vă caza în Dubai,” sunteți pe cale de a vă găsi răspunsurile. Noi am făcut o listă a celor mai cunoscute zone și am dat și câteva exemple de hoteluri:

Downtown Dubaieste de fapt centrul Dubai-ului

Desigur că la categoria Lux amintim de Hotelul Armani și asta nu că are o locație excelentă, dar simplitatea și luxul îl fac unul dintre cele mai bune hoteluri din Dubai.

armani-hotel-dubai

În categoria de mijloc l-am băgat pe Carlton Downtown- această proprietate de 4 stele este o cazare perfectă dacă sunteți în căutarea unui hotel frumos care nu costă o avere. Stația de metrou Dubai Financial Centre este la câțiva pași și este ideală pentru cei cărora le place să folosească mijloacele de transport în comun (fiind aproape de o stație de metrou este minunat, deoarece ușurează lucrurile extrem de mult dacă nu doriți să fiți blocați în trafic atunci când utilizați un taxi). Din piscina hotelului aveți vedere la Burj Khalifa.

carlton-dubai
Pe locul 3 în categoria hoteluri în buget avem Rove Downtown Dubai 3*. Downtown Dubai este o zonă destul de scumpă, deci găsirea unor hoteluri mai ieftine care sunt și drăguțe nu este usoară. Totuși acest hotel de 3 stele este situat în apropiere de Burj Khalifa, este un hotel foarte simplu și oferă facilități de bază, puteți să vă numiți norocoși dacă obțineți o cameră cu vedere la Burj Khalifa!

rove

Palm Jumeirahcea mai mare insulă artificială

Cel mai luxos hotel de pe insulă este Atlantis The Palm, care este ca un mic oraș în sine. Nu există motiv, o data cazați aici,  să mai părăsiti hotelul- are propriul său waterpark, acvariu, numeroase restaurante, magazine, baruri, cluburi, piscine, plajă privată.

Pentru că în categoria de mijloc și in buget nu am găsit niciun hotel, vom mai recomanda unul de lux: Anantara The Palm. Dacă sunteți în cautarea unui hotel de 5 stele  lipsit de agitație, acest hotel este cea mai bună variantă.

ananatara

Dubai Marina cel mai mare port construit, zona de lux a Dubai-ului

Cu toate că în aceasta zonă sunt multe hoteluri de lux frumoase, noi ne limităm la The Ritz Carlton. Acest hotel elegant nu impresionează cu inăltimea sa ci mai degrabă cu suprafața pe care se întinde și cu stilul său unic. Plaja și zona de grădină sunt foarte mari ceea ce face din acest hotel, locul prefect pentru copii și adulți deopotrivă.

Greu de găsit un hotel cu tarife medii în zona Marina, majoritatea sunt hoteluri cu tarife de 5 stele. Cu toate acestea, există câteva proprietăți care sunt mai accesibile-Media One Hotel este localizat în Media City, foarte aproape de Dubai Marina și este o alegere bună dacă doriți să economisiți un pic și sunteți în regulă dacă nu vă cazați direct în Marina.

media-one

Nu departe de Dubai Marina este hotelul pe care-l încadrăm la – in buget– Holiday Inn Express. Acesta nu este situat direct în Marina ci în imediata apropiere dar puteți ajunge cu ușurință în zonele de atracție.

holiday-inn

Deiraeste vechiul oraș, desparțit de noul Dubai de canalul Creek.

Pentru o cazare de lux în Deira, Hyatt Regency Dubai este prima alegere. Acest hotel este situat de-a lungul unei frumoase promenade pe malul apei la câțiva pași de aglomeratele Gold and Spice Souk. În mod normal, camerele au vedere la Golful Persic sau la orașul vechi din Dubai. Aveți posibilitatea de a alege între cele 421 de camere de lux.

hyatt-regency-dubai

Pentru categoria de mijloc  îl recomandăm pe Rdisson Blu Hotel Deira care este un adevărat chilipir pentru cele 5 stele. Acesta nu numai că se află langă Gold and Spice Souk ci are în apropiere stații de metrou și de autobuz, plus că se află la doar 10 minute de mers cu taxiul de la aeroport.

radisson-deira

Ca să fim sinceri, încă nu am găsit niciun hotel draguț și ieftin  în Deira. Cu toate că sunt multe hoteluri ieftine pe străzile lăturalnice, noi nu le-am recomanda.

Așadar, hotelurile ieftine din Dubai nu sunt așa ieftine, însă vă asigurăm că nu veți fi dezamăgiți.

Dacă sunteți în căutarea unei vacanțe în Dubai, vă putem ajuta să vă alegeți pachetul potrivit.